Ratacit prin zapada alba

Astazi am sa va povestesc despre cum am reusit sa fac dintr-o excursie care era menita sa ne distreze, relaxeze un chin pentru mine cat si pentru multi altii.

Totul a inceput cu o zi de joi cand eu si prietenii mei ne-am holotarat sa mergem la partie in Ungaria, langa un mic sat de pe langa Budapesta. Am plecat joi pe la amiaz, hotarati sa stam la partie minim o saptamana avand in vedere ca eram toti in concediu. Ne-am facut bagajele, ne-am suit in doua si masini si am plecat undeva in jurul ore 15. In drum spre Ungaria am sunat si ne-am facut rezervari la o mica pensiune de pe langa partie, iar dupa 12 ore de drum am fost acolo.

Cum era noapte, eram obositi, ne-am despachetat, cazat si ne-am asezat scurt la un paharel de una alta, la o bere, iar fara sa ne dam seama a si venit ora 6. Partia urma sa deschida doar la ora 10 asa ca am zis sa ne punem la somn un pic, avand in vedere ca nu eram niciunul in stare sa schieze. Am fost toti sus undeva in jurul orei 11 si am plecat la partie unde am ajuns exact la pranz.
Toate bune si frumoase, am cumparat bilete pentru telegondola, am urcat si am ajuns in varful muntelui in doar 2 minute.

Am luat skiurile in picioare si mi-am dat drumul la vale impreuna cu prietenii mei. Era vant, fulguia, abia ca vedeai la 3 metri in fata ta si era un vant cumplit, zapada care era din abundenta completa acele conditii nefavorabile skiatului.
Ne-am distrat pe partie vreo cateva ture iar la a 4-a tura am decis ca eu sa o iau pe o alta partie decat pe cea pe care ne dadeam toti, sa merg sa explorez un pic si alte zone ale muntelui, negandindu-ma ca as putea sa ma ratacesc avand in vedere ceata care parca nu se mai ridica de pe munte, ceea ce s-a si intamplat. M-am ratacit, iar pe langa asta, in loc sa ma intorc pe unde am coborat si sa o iau calumea sa ajung jos, am ales sa o iau tot in fata sperand ca in putin timp sa dau de civilizatie.

Urmatoarele 24 de ore le-am petrecut mergand tot in fata, aproape ca am inghetat, iar plus de astea peste 100 de persoane s-au organizat si au venit in cautarea mea.
Sper sa invatat ceva din aventura mea nu tocmai placuta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>